BKZ Offenbach-Zajednički iftar

U prostorijama bosanskog kulturnog centra BKC Offenbach je u subotu, 05.07.2014 organizovan i održan zajednički iftar. Na istom su pored brojnih džematlija pristvovali i ugledni predstavnici drugih organizacija iz regiona Rhein-Main.

Pozivu BKC Offenbacha-a i Adema ef. Hasanovića su se odazvali i Prof. Dr. Ömer Özsoy sa suprugom Nuriye, osnivač instituta za islamske studije na Goethe Univeritetu u Frankfurtu, kao i Dr. Armina Omerika, uposlenica istog instituta. Ispred udruženja grada Offenbach na iftaru je prisustvovao predstavnik Ausländerbeirata gosp. Abdelkader Rafoud, kao i gosp. Hüsamettin Eriylmaz, migracioni zastupnik policijskog prezidijuma Südosthessen.

Slika_06
Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu, gosp. Dževad Šaldić, te predstavnik ispred Mešihata regije Frankfurt, gosp. Ševket Zukić, su takodjer nasli vremena i svojim dolaskom obradovali prisutne. Izmedju ostalih na ovom lijepom skupu su se nasli i Rifet Mešinović, predstavnik omladine ispred Mešihata regije Frankfurt, ugledni biznismen Fadil Junuzović, predstavnici džemata BIKZ Offenbach, Muzafer Hodžić i Nedžad ef. Ljajić, kao i Faruk ef. Džinić, čijom posjetom su se posebno obradovali najmladji, tj. polaznici mektepske nastave u BKC Offenbach.

Posebnu čast i zadvoljstvo bosanskom kuturnom centru Offenbach je svojim dolaskom ukazao Dr. Muhamed Baščelić, koji je 30.06.2014 odbranio doktorsku disertaciju na Univerzitetu Tübingen.

Prisutni su nakon klanjanja akšam namaza, uz lijepu atmosferu uživali u raznoraznim poslasticama bosanske kuhinje, koje su pripremile vrijedne džematlijke BKC Offenbacha.

Mnogobrojni su druženje nastavili i poslije obavljanja Teravih namaza, sve do vremena sehura, te u prostorijima BKC-a zapostili i sljedeći dan mjeseca Ramazana.

Nakon obavljanja Sabah namaza završeno je ovo zajedničko druženje. Zajednički iftari za vrijeme mjeseca Ramazana u BKC Offenbach-u se organizuju svakog petka i svake subote.

Nagib Mujkić, Offenbach

Nema komentara.

Upišite komentar