Posjeta glavnog imama prof. Aldin ef. Kusura bošnjačkom džematu „Saraj-Bosna“ Osnabrück

osnabrOsnabrück, 19.07.2013. – Na lijepi i mubarek dan petak, dan džume, a na samom početku druge trećine ramazana koji je posebno okićen Božijim oprostom kojeg On daje onima koji ga iskrena srca traže, u našem džematu, IZB „Saraj-Bosna“ Osnabrück, bijasmo obradovani posjetom našeg uvaženog, i uvijek milog, musafira glavnog imama prof. Aldin ef. Kusura, koji je u sklopu obilaska medžlisa „Hamburg-Berlin“ svojim dolaskom počastio i naš džemat. U danima prije posjete džematlije IZB „Saraj-Bosna“ su odradili pripremne radnje organizacijskog karaktera, priperemili prostorije za, unaprijed dogovoreni, zajednički ifrat u prostorijama restorana džematskih prostorija. Aldin ef. je pristigao u vaktu iza ikindije namaza ispred džamijskog harema gdje ga je dočekao imam domaćin Ajdin ef., i to iz džemata u Bilefeldu gdje je obišao džemat i predvodio džumu namaz.

Sunce se polahko primicalo zapadu, i postači su otvorenih očiju i otvorenih srca isčekivali iftarsko vrijeme, dok su u prostorijama mesdžida slušali Ja-sin i šerif učen pred duše šehida i rahmetlija. Nakon akšamskog ezana i mršenja uz hurme i limunadu pristupilo se klanjaju akšam namaza kojeg je predvodio Aldin ef., a nakon toga prisutni su se uputili ka restoranu gdje su iftarili uz obilnu gozbu koju su za ovu priliku, baš kao i uvijek, pripremile i poslužile naše cijenjene sestre u islamu.

Terawih namazu se pristupilo sahat i po vremena nakon iftara, a prije samog namaza obratio se i Aldin ef, te nadahnut mjesecom ramazanom i njegovim mnogobrojnim počastima, pričao o postu i svemu šta sa sobom mjesec posta donosi.

Džemat IZB „Saraj-Bosna“ se zahvaljuje svima koji su svojim trudom doprinijeli ovoj prelijepoj noći, noći ibadeta, druženja i međusobnog suobraćanja braće i sestara u imanu, a posebno se zahvaljujemo prof Aldin ef. Kusuru koji je, uprkos svojim obavezama i poslu koji ga vezuju za njegov džemat, izdvojio vremena i posjetio nas te uveličao ovo naše hajr druženje.

Nema komentara.

Upišite komentar