Posjeta džematu Tuttlingen

U utorak, 29.01.2013. godine, Džemat Tuttlingen, prvi put u toku svog 17-ogodišnjeg postojanja, imao je čast ugostiti i ukratko pokazati svoj rad i djelovanje predstavnicama Integrationsbeirat-a Tuttlingena, gospođi Demmer i gospođi Preuß.

Posjeta džematu Tuttlingen

Bila je to njihova prva službena posjeta našem džematu, i prvo pravo saznanje ko su i šta su to u stvari džematlije i džemat Tuttlingen. Nakon što smo naše gošće upoznali s planovima o kupovini džamije kao i aktuelnom situacijom, naišli smo na prijateljske riječi podrške, kao i činjenicu da je njihova vizija o nama bila potpuno drugačija, i da je tek sada gledaju i vide pravim, iskrenim očima. U želji da naše gošće ugostimo na najljepši način, potrudila se vrijedna džematlijka Hasiba Keškić, koja je zajedno sa još jednom džematlijkom, Emsudom Ferhatbegović ujedno predstavnica našeg džemata u Integrationsbeirat-u, te ovom prilikom pripremila bosansku halvu u kojoj smo zajedno uživali u prostorijama kafeterije, uz mirise bosanske kahve.

U nadi da će se ovakve posjete češće dešavati, i da neće biti potrebno još 17 godina do naredne, iskreno se zahvaljujemo gospođama Demmer i Preuß, uz poruku da su naša vrata otvorena za svaku saradnju koja će iznjedriti pozitivne plodove, i na ovom i na budućem svijetu.

Foto: (s lijeve strane: Hasiba Keskic i Salem-ef. Huric, sa gostima)

Nema komentara.

Upišite komentar