Reisu-l-ulema primio predsjednika Mešihata IZB u Njemačkoj i delegaciju džemata u Dortmundu

Sarajevo, 24. oktobar 2017. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio predsjednika Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj muftiju Pašu ef. Fetića i delegaciju bošnjačkog džemata u Dortmundu na čelu sa imamom Omerom ef. Sarajlićem. Današnjem sastanku je prisustvovao i šef Ureda za bošnjačku dijasporu Mensur ef. Pašalić.

Muftija Fetić ovom prilikom upoznao je reisu-l-ulemu Kavazovića sa aktuelnim aktivnostima na području Mešihata IZBNJ te projektima koji se trenutno nalaze u fazi realizacije. Posebno je bilo riječi i o izgradnji islamskog centra u bošnjačkom džematu u Dortmundu koja je u toku. Inače, ovaj bošnjački džemat, kako je istaknuto, je jedan od najaktivnijih džemata kada je riječ o aktivnostima koje organizuju Mešihat ali i Rijaset među džematima u bošnjačkoj dijaspori.

Reisu-l-ulema je ovom prilikom također pohvalio i rad Fonda „Gazi Husrev-beg“ koji već 16 godina djeluje pod okriljem Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, a na čijem čelu se Omer ef. Sarajlić, imam džemata u Dortmundu. Podsjećanja radi, iz ovog fonda danas je podijeljeno 175 stipendija za učenike i studente iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

Nema komentara.

Upišite komentar