Bajramska čestitka muftije IZBNJ

DSC_1897

Hvala Allahu dž.š. koji nam je omogućio da u miru i sigurnosti ispostimo i ovaj  ramazan. Neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a.s., koji nam je pokazao kako se  može   najbolje upotpuniti mjesec ramazan. Zahvaljujem se našim komšijama koji su imali razumijevanja za naša okupljanja u kasnim noćnim satima radi obavljanja teravije i sabaha.

Draga braćo i poštovane sestre, ispraćamo i ovaj ramazan sa puno emocija i radosti  jer smo nastojali dokučiti što više blagodati i dobrih djela, nadajući se i čineći dovu Milostivom Stvoritelju da upotpuni i primi naše ibadete, te da nas osnaži u dobru i čestitosti. Nastojmo da naš duhovni preporod i pročišćenje manifestujemo i  pokažemo i poslije ramazana, prema onima sa kojima idemo u školu, radimo na poslu i komuniciramo u komšiluku. Neka bajramsko svjetlo vjere i čestitosti obasja naše okruženje i podari mir i sigurnost svima.

Članovima Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, aktivistima, imamima i predsjednicima džemata, članovima džematskih odbora, izvršnih odbora Medžisa, članovima Sabora i Mešihata, kao i svim muslimanima i muslimankama, od srca čestitam nastupajući bajram sa željom da ga provedete u veselju i radosti sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Bajram šerif mubarek olsun.

Predsjednik Mešihata IZBNJ

Pašo ef. Fetić, muftija

Nema komentara.

Upišite komentar