Dvadeset godina IKC-a Saarbrucken

U našem su džematu 14., 15. i 16. Mart 2014.bili zaista svečani jer je IKC Saarbrucken obilježavao svojih 20 godina postojanja.

Sve je počelo u petak, 14. Marta sa Džuma-namazom koju je predvodio mr. hfz. Sulejman ef. Bugari. Istog dana, u poslijepodnevnim satima, upriličeno su džematsko druženje i večera uz predavanje našeg dragog hafiza nakon Akšam-namaza..

IMG_5407

Sutradan, 15. Marta, održala se centralna svečanost u kino sali kina “Passage” u centru grada, sa početkom u 19.30 sati. Svečanosti su, pored prethodno spomenutog hfz. Bugarija, nazočili  i izaslanik muftije IZBNJ Izet ef. Bibić, potom Oberbürgermeisterin grada Saarbrückena gospođa Charlotte Britz te gospođa Elke Nicolay, jedna od ključnih lica za integracije unašoj pokrajni. Prisutne su svojim glasovima učeći ilahije obradovali članovi hora Fedžr iz Münchena. Posebnu radost na licima prisutnih izazvale su kreativne izvedbe polaznika mektebske nastave našeg džemata. Događaj je obilježilo i predstavljanje prvog broja džematskog časopisa “Kalem” koji će izlaziti četiri puta godišnje.

IMG_5128

U nedjelju, 16. Marta, hfz. Bugari nastavio je sa svojim predavanjima. Prvo je, uz zajednički ručak i druženje te Podne-namaz održao predavanje za omladinu da bi u večernjim satima, nakon Akšam-namaza i  zajedničke večere održao predavanje za cijeli džemat.

Time su završeni “Dani IKC-a Saarbrucken”.

Molimo Allaha dž.š., da nam svima podari puno uspjeha te da i ostali džemati osjete radosti koje smo mi proteklih dana osjećali. – AMIN.

Nema komentara.

Upišite komentar