Omladinsko druženje u Saarbrückenu

Dana 22.06.2013. godine u našem se džematu održalo omladinsko druženje kojem je prisustvovala naša te određeni broj omladine iz džemata Mannheim i Darmstadt.

IMG_20130622_200552

Sveukupan broj prisutnih iznosio je 37.

Druženje je počelo oko 18 sati a potrajalo je do 2 sata iza ponoći. U 18.45 naše smo goste odveli u Bowling Arenu gdje je svatko imao priliku pokazati svoje umijeće kuglanja. Boravak u Areni protekao je u takmičarskom duhu uz dobro raspoloženje svih prisutnih.

Potom smo se zaputili putem džamije gdje je većina naših djevojaka pripremila sofru koju smo kušali nakon predavanja.

U sklopu džamijskog druženja koje nam je učenjem odlomka iz Kur'an otvorila Amina Kolašinac imali smo priliku da se duhovno uzdižemo i istinski upoznajemo.

Na početku samoga druženja o aktivnostima naše omladine govorila je Alisa Islamović čiji je govor bio popraćen slikovnom projekcijom.

Potom je uslijedilo predstavljanje svakoga od prisutnih. Uz samo predstavljanje svatko je pročitao po jedan ili dva hadisa Allahovog Poslanika a.s. što je dalo posebnu draž našem druženju.

Nakon pojedinačnog predstavljanja uslijedio je vaz glavnog imama regije Hessen Ishak ef. Aleševića koji je omladini skrenuo pažnju na bitnost islama u njihovim životima te kako da se sačuvaju od negativnih utjecaja današnjeg društva.

Poslije obraćanja Ishak ef. uslijedilo je prikazivanje kratkometražnog filma koji je tretirao problematiku materijalizma koji je ušao u sve pore ljudskoga života.

Nakon prikazivanja filma i večere zajednički smo obavili Akšam-namaz a ostatak večeri proveli smo u slobodnom druženju kroz razgovor, kahvu i društvene igre.

Nakon klanjanja Jacije-namaza ispratili smo naše goste i još jednom im se zahvalili na njihovom dolasku.

Mi se i ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinjeli održavanju našeg druženja, naročito našim majkama, hanumama i sestrama čije su nam delikatese začinile ovu, već samu po sebi, predivnu noć.

Također, molimo Allaha dž.š. da našu omladinu nagradi za trud i prisustvo te za izuzetan angažman i kreativnost.

Dova nam je na poslijetku dragom Bogu da naše saffove ispuni Njemu predanom omladinom te da njihova srca, misli i strijemljenja budu okrenuta u pravcu kible. Molimo Ga da ih održi na putu Istine – AMIN.

Nema komentara.

Upišite komentar