Mustafa ef. Hadžić svečano ispraćen iz Zentralrata der Muslime

Na godišnjoj skupštini Centralnog vijeća muslimana u Njemačkoj (ZMD – Zentralrat der Muslime in Deutschland), koja je održana 25.10.2015 u Kölnu svečano su ispraćena dva dugogodišnja člana glavnog odbora Zentralrata: Mustafa ef. Hadžić i Mahmut Askar.

hadzic-zmdMustafa ef. Hadžić je od 19.09.2010 godine bio aktivan član Zentralrata u svojstvu drugog potpredsjednika ove krovne muslimanske organizacije, kao i rukovodilac odjela za teološku ekspertizu (Theologischer Gutachter Rat).

Prilikom ispraćaja, predsjednik Zentralrata, gosp. Aiman Mazyek istakao je da su ova dva bivša člana svojim angažmanom u Zentralratu godinama davali značajne impulse za islam u Njemačkoj i stekli velike zasluge za svoj rad u Zentralratu.

Mustafa ef. Hadžić je nakon završetka islamskih studija u Ammanu 1995. godine, nekoliko godina predavao Akaid i Hadis u medresi “Osman ef. Redžović” u Visokom, da bi potom nastavio angažman kao imam u džematima Castrop-Rauxel i Köln. Trenutno je imam u džematu Bonn i doktorant na islamskoj teologiji na univerzitetu Münster.

Nema komentara.

Upišite komentar