U Koblenzu ispraćaj na hadž počasnog predsjednika džemata

Još jedan od mnogobrojnih, nezaboravnih događaja u džematu Koblenz: ispraćaj na hadž počasnog predsjednika džemata Katica Šeće

Ispracaj na hadz,dzemat koblenz 4U nedelju 19.07.2015.godine ( 1436.hidžretske godine) u mesdžidu Islamske zajednice Bošnjaka Koblenz, uz prisustvo velikog broja članova, uz Ikrar dovu i bogatu sofru, priređen je ispraćaj na hadž za jednog od osnivača džemata i predsjednika džemata dugih 25 godina Katica Šeće i njegove hanume Dervije. Obzirom da se moraju uskoro vratiti u domovinu Bosnu i Hercegovinu, odakle će krenuti na hadž, ovaj termin se nije mogao obaviti kasnije.

Sa prigodnim vazovima i nasihatima prisutnim se obratio imam IZB Koblenz Asim ef. Jelovac. Imam je govorio o značaju i vrijednostima hadža, govorio je o osjećajima na samom hadžu, dok je naš drugi imam Muamer ef. Mahmutović proučio nekoliko ilahija i kasida u čemu su ga horski pratili džematlije.

Na kraju je proučena Ikrar dova za budućeg hadžiju i hadžinicu da bi se poslije toga uz tekbire svi prisutni opraštali i zaista emotivno čestitali hadžiji i njegovoj supruzi.

Neka vam Allah bude od pomoći da ostvarite svoju želju, svoj cilj, da vam Uzvišeni ukabuli vaš nijet, a da vašim porodicama podari najbolje.

Neka Plemeniti Gospodar usliši dove svih naših hadžija koji će na Arefatu, kada nema prepreke između Rabba i roba, moliti Njega Uzvišenog za mir , ljubav, toleranciju, uspjeh i prosperitet svih muslimana na ovim prostorima (…) Amin !

Hajrudin Katica

Ispracaj na hadz,dzemat koblenz 5

Ispracaj na hadz,dzemat koblenz 6

Ispracaj na hadz,dzemat koblenz 4

Ispracaj na hadz,dzemat koblenz 3

Ispracaj na hadz,dzemat koblenz 2

Ispracaj na hadz,dzemat koblenz 1

Nema komentara.

Upišite komentar