Održan kviz „Želim biti najbolji“ u džematu Hidaje u Minhenu

„….i neka se natječu oni koji se hoće natjecati!”

 (Kur´an, sura Al-Mutaffifin, ajet 26.)

Kao jedna od redovnih aktivnosti našeg džemata, u nedjelju, 10. Marta 2015. godine, u prostorijama džemata Hidaje u Minhenu, održan je kviz vjerskog sadržaja pod nazivom „Želim biti najbolji“.

U kvizu je učestvovalo ukupno deset grupa sa po tri izabrana predstavnika, a posebnost po kojoj se ovogodišnji kviz odlikuje je učešće i najmlađih članova mektebske nastave (predškolska grupa) što se pokazalo kao veoma dobra odluka.

05

Prije takmičarskog dijela, voditeljica programa, mualima Monika Džinić poselamila je prisutne i uz nekoliko rečenica predstavila pojekat, te učesnicima objasnila pravila takmičenja.

Takmičenje su sačinjavale tri kategorije:

  1. Ko zna više
  2. Muka izbora i
  3. Ko je brži

Iako pitanja nisu bila jednostavna, učesnici su pokazali izrazito dobro znanje i veoma dobru pripremljenost što je u konačnici rezultiralo veoma dobrim rezultatima. Da je kviz protekao u pravoj takmičarskoj atmosferi govori i činjenica da je u nekoliko slučajeva došlo do neriješenog rezultata, nakon čega bi se pristupalo odlučujućem pitanju, gdje je osim tačnosti odučivala i brzina takmičara. Raznolikom oblasti kviza, osim takmičara, mogli su se okoristiti i svi prisutni što je još jedna od mnogih pozitivnih strana ovog konstruktivnog projekta.

04

Nakon završenog takmičarskog dijela uslijedilo je proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada. Takmičarima su uručene novčane nagrade i medalje (prvoplasirani takmičari odlikovani su zlatnom, a drugoplasirani srebrnom medaljom). Osim toga, svaka od grupa je takođe nagrađena i tortama koje su za njih pripremile vrijedne sestre džemata Hidaje. Druženje je nastavljano uz kahvu i kolače, te igru najmlađih sve do podne namaza.

Ovom prilikom zahvaljujemo se našim vrijednim mualimama i mualimima na vidno uloženom trudu i radu, roditeljima djece, te svima koji su doprinijeli uspješnoj organizaciji ovog projekta. Posebno se zahvaljujemo sestrama koje su napravile raznolike i veoma ukusne torte, kao i svim prisutnima koji su uljepšali ovaj poseban događaj.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nam podari korisno znanje koje će biti vodilja naših djela.

01

14

13

12

11

10

09

08

07

02

Nema komentara.

Upišite komentar