Održan seminar za vjeroučitelje u Minhenu

U Subotu 24. januara tekuće godine u organizaciji džemata „Ikre“ održan je seminar za imame i muallime koji su zastupljeni u mektepskoj nastavi u džematima na području grada Münchena. Gost predavač na pomenutom seminaru bio je jedan od najuspješnijih vjeroučitelja u Bosni i Hercegovini, Saudin ef. Cokoja.

02

Saudin Cokoja  je na temelju svog ličnog iskustva na nesebičan način prezentirao širok spektar aktivnosti koje sprovodi kao nastavnik islamskog vjeronauka u BiH. Prisutni imami, vjeroučitelji i muallime koji su zastupljeni u procesu mektepske nastave na području džemata u Münchenu, bili su u prilici uvjeriti se u raznovrsnost i širinu predavačevog rada sa djecom u sklopu predmeta Islamska vjeronauka.

Bez ikakve sumnje, informacije i savjeti dobiveni na ovom seminaru, prisutnim vjeroučiteljima biće dodatni podsticaj i motivacija u njihovom radu. Seminar je pomogao vjeroučiteljima i na polju širenja određenih vidika u pogledu samih metoda rada sa djecom u mektebu. Ovaj susret sa Saudin ef. bio je i svojevrsna prilika za razmjenu iskustava na ovom planu.

Uvjereni smo da je rad sa djecom nas imama i muallima jedan od najvažnijih ako ne i najvažniji segment našeg djelovanja unutar džemata. Stoga je ovaj seminar od iznimne važnosti za poboljšanje rada u našim džematima kada je u pitanju mekteb i mektepska nastava.

Zahvaljujemo cijenjenom predavaču i vjeroučitelju Saudin ef. na uloženom trudu kao i džematu „Ikre“ na ustupljenim  prostorijama.

Mirza ef. Džafić

Nema komentara.

Upišite komentar