Muftija i glavni imam posjetili džemat Schwäbisch Gmünd

U nedjelju 11.05.2014. god. poslije ikindije namaza muftija IZBNJ Pašo ef. Fetić I glavni imam za regiju BW Enver ef. Pašalić posjetili su džemat Schwäbisch Gmünd i džamiju u izgradnji. Oni su tom prilikom obišli gradilište te poslije ikindije namaza obratili se prisutnim džematlijama, koji su ih srdačno dočekali. Muftija je naglasio da se treba čuvati šejtanskih vesvesa da nas ne bi zaveli u iskušenje i da ne bi došlo ne daj Bože do određenih problema što je česta pojava.

174

Gosti su također izrazili zadovoljstvo i radost da ovako jedan mali, ali vrijedni džemat gradi lijepu džamiju koja će biti ako Bog da garant od asimilacije za buduće generacije koje dolaze poslije nas. Gosti su izrazili želju uz dovu Stvoritelju uzvišenom da pomogne ovaj džemat i džematlije da ovaj hairli posao privedu kraju u slozi i zajedništvu.

U ime domaćina Mirhet ef. se zahvalio gostima na odvojenom vremenu i želji da posjete ovaj džemat, te da bude još ovakvih posjeta ako Bog da. Poslije ovog dijela u džamiji, gosti su se nastavili družiti sa džematlijama u džamijskom restoranu uz kahvu i kolače. I ovaj put su naše vrijedne džematlijke uslužile naše goste.

M.J.

Nema komentara.

Upišite komentar