Rukovodilac Ureda za BD posjetio džemat “Gazi Husrev-beg” u Kelnu

U nedjelju, 11. maja 2014. godine proučen je tradicionalni godišnji mevlud u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru “Gazi Husrev-beg” u Kelnu.

ured-bd-pos-keln-05-2014-1

Gost na ovoj mevludskoj svečanosti bio je rukovodilac Ureda za bošnjačku dijasporu mr. Mirsad ef. Kalajdžić koji je u svom obraćanju pohvalio rad džematskog odbora i džemata Keln te dosadašnji angažman džemata u aktivnostima na nivou Islamske Zajednice Bošnjaka u Njemačkoj. Ovoj značajnoj manifestaciji prisustvovalo je pored velikog broja džematlija iz Kelna i mnogo džematlija iz susjednih džemata NordReihn-Westfalen regije. Mevludski program je proučilo 12 imama i džemat je istinski uživao u ponuđenom program.

Na sastanku sa predstavnicima džemata, pored razgovora o dosadašnjim aktivnostima, Mirsad ef. Kalajdžić je dao i određene smjernice džematskom odboru u predstojećim aktivnostima. Rukovodilac Ureda je iskoristio svoj dolazak u Njemačku, te je pored radnog sastanka sa džematskim odborom održao i radni sastanak sa glavnim imamom regije Mehmed ef. Jakubovićem. Vjetrovito i kišovito vrijeme nije spriječilo goste i domaćine da se nakon manifestacije druže u dvorištu Centra uz ručak, kahvu i kolače koji su pripremile vrijedne džematlijke ovog džemata.

ured-bd-pos-keln-05-2014-2

Nema komentara.

Upišite komentar