Džemat Fedžr iz Minhena u svojim vlastitim prostorijama

Islamska Zajednica Džemat Fedžr je jedna od rijetkih zajednica u dijaspori koja je za jedno donatorsko veče koje je organizirao vrijedni imam Izet ef. Bibić uspjela da sakupi novac i tako kupi svoje vlastite prostorije.

1957965_261047517399959_509198562_n

Nakon godinu dana renoviranja i išćekivanja potrebne dokumentacije, džematlije ove vrijedne Bošnjacke zajednice dočekali su  i taj 9. Maj u kome su u novim prostorijama obavili Džumu namaz i tako oficijelno najavili svoj ulazak u nove sada vlastite prostorije.

Nove prostorije džemata nalaze se na atraktivnoj lokaciji udaljenoj svega 5 km od samog centra grada. U prostoru od 320 m2 pored prostorije za klanjanje, muhabethane, restorana nalaze se i učionice u kojim je planirano za sada Subotnje obdanište za djecu, škola Kur'ana časnog kao i časovi islama.

Kupovinu prostorija kao i njeno kompletno renoviranje i opremanje finansiralo se od vrijednih džematlija naše zajednice tako da smo izbegli kreditiranje od banaka sto uveliko govori o poverenju i prelijepom ambijentu koji vlada u nasaoj zajednici predvođenoj našim vrijednim imamom Izet ef. Bibić.

Molimo Allaha dž.đ. da obilato nagradi sve one koji su na bilo koji način pomogli kupovinu naših prostorija, članove građevinskog odbora, džematskog odbora kao i sve džematlije i džemate koji su svojim prilozima učestvovali u realizaciji ovog vakufa u srcu Minhena.

Sekretar dzemata: Nuradin Crnovrsanin

Nema komentara.

Upišite komentar