Mevlud za žene “Ka Allahovoj milosti”

Mevlud za žene je neizostavan događaj koji krasi džemat Hidaje. Stoga je veoma važno da se i ove godine održao u svom kontinuitetu. Ovogodišnja posebna gošća našeg tradicionalong mevluda je Aida Tule, dipl. psiholog iz Sarajeva. U subotu navečer se sa stručnog aspekta obratila prepunom mesdžidu, na niz životnih okolnosti s kojima se susrećemo, kao žene, majke, individue i članice društva u kojima živimo. Odgovarajući na postavljana pitanja džematlijki povezivala je islamska načela i povijesne situacije sa današnjim situacija u kojima se nalaze žene.

03

Takođe i u nedjelju je naša gošća održala kratko predavanje. Ali toga dana je se broj sestara koje su došle na mevlud udvostručio. Impozantno je bilo osjetiti potrebu i radost svih da se susretnu i osvježe onim najljepšim. Islamom i znanjem! Recitiranje Kur'ana i učenje ilahija od djevojaka hora “Hidaje”, jača ne samo njih, već i sve nas iz godine u godinu u našem imanu, našoj bezuslovnoj odanosti i ljubavi prema Allahu dž.š. Svojom upornošću i radom sedmični seminar Kur'ana za sestre ih upravo vodi ka tom cilju. Dženetu, ako Bog da.

01

Mentor seminara, muallima Emina Hodžić je iz privatnih razloga dva mjeseca morala prekinuti svoj rad, ali je svoje mjesto ponudila jednoj od najboljih učesnica seminara, Sedini Delić. I u tome se ogleda važnost bezprekidnog učenja Kur'ana! Ponovnim uključenjem u rad seminara i zajedničkom organizacijom mevluda muallima Emina je uspjela sa polaznicama seminara da nas i ove godine iznenadi i obraduje. Slike o ovom događaju govore više od riječi. Uz Allahovu dž.š. milost je se nadati da će se ovakav vikend ponoviti i iduće godine.

02

Nema komentara.

Upišite komentar