Njemačka – Tuttlingen : Veličanstveno obilježen Dan Nezavisnosti BiH

Več tradicionalno Islamska Zajednica Bošnjaka iz Tuttlingena u SR Njemačkoj obilježava Dan Nezavisnosti BIH.

2014-03-15-22-25-29

Pred veličanstvenom kulisom od preko 500 (petsto) posjetilaca iz južnog djela Njemačke i gostiju iz Džemata “Izet Nanić” u Dornbirnu – Austrija, Džemata Calv sa svojim imamom Alem ef. Kusurom, zatim naših zemljaka iz Basela  – Švicarska, Bosanci i Hercegovci prijeklom iz  svih krajeva naše Domovine  obilježili praznik svoje Domovine.

U programu upriličenom za ovu priliku pred zaista velikim brojem oduševljenih naših građana, pored “domačina”, Mektebskog hora -BULBULI- iz Tuttlingena, estradnog umjetnika Kadira Nukića, učešče su uzeli i specijalni gosti, KUD “Bosna” iz Basela.

Svi učesnici su oduševili posjetioce svojim nastupima. Skupu se na kratko obratio i g-din Predsjednik Saveza bosanskih dopunskih škola Haris Halilović. Ne zaboravno druženje koje su organizovali naši zemljaci iz IZ Tuttlingen ostaviče  zasigurno dubok trag zadovoljstva svih prisutnih.Narodne nošnje i igre iz naše Domovine BIH,Umilni prelijepi glasovi hora “Bulbuli” i fenomenalni Kadir Nukić su zaista bili “praznik” za oči i uši oduševljenih posjetliaca.

Ne! Nisu samo Bošnjaci prisustvovali obilježavanju ovog praznika nego Bosanci i Hercegovci bez obzira na konfesiju i naciju.Poseban čar su dali mladi Bosanci i Hercegovci kojih je bilo zaista mnogo,mnogo više od  “starijih”. Naša BiH treba biti ponosna na svoju omladinu u Dijaspori jer ljubav prema Domovini je sve jača i vidljivija.BiH se voli svim svojim srcem na svakom pedlju Planete gdje ima naših građana.Da je to tako, pokazala je okupljena mladost na ovom fenomenalnom skupu upriličenom u ime BiH i njene nezavisnosti.

Rizvan Rizvić

2014-03-15-22-26-29

Nema komentara.

Upišite komentar