Džemat Hidaje organizovao fudbalski turnir u Minhenu

sv-1393876753-DSC00144U nedjelju 02.03.2014 održan je u Minhenu fudbalski turnir u malom nogometu, na kojem je učešće uzelo devet ekipa: Medžlis Kalesija, Džemat Tevhid, Džemat Ikre, Džemat Erding i pet ekipa džemata Hidaje po svim uzrastima. Takmičilo se cijeli dan u prijatnoj sportskoj atmosferi, uz pauze za namaz i ručak. Posebnu draž turniru dalo je prisustvo ekipe imama Medžlisa Kalesija, koji su dan prije došli u Minhen, da bi zijaretili prijestolnicu Bavarske, posjetili FC Bosna, kao i Džemate Tevhid i Hidaje.

Da bi organizacijski sve proteklo u najboljem redu pobrinula se fudbalska sekcija džemata Hidaje, na čelu sa Hilmom Ramićem. Za
dešavanja na terenu bila su zadužena dvojica sudaca: Nijaz Alimanović i Zuhdija Dizdarević, koji su svoj posao obavili vrhunski. Sve trojici se srdačno zahvaljujemo.

Nakon cjelodnevnog takmičenja došlo se do finala, gdje su se nadigravale ekipe Medžlisa Kalesija i Džemata Tevhid. Na kraju trijumfovao je tim Madžlisa Kalesija. I jednom i drugom timu čestitamo na lijepom i fair fudbalu. Fudbalski gledano pobjednički pehar putuje za Kalesiju, međutim taj dan najveći pobjednici su bili Bošnjaci Minhena, koji su se na jednom mjestu sakupili i u lijepoj bratskoj atmosferi sportski natjecali, zajednički klanjali namaz, družili i obilježili Dan nezavisnosti nam jedine domovine. (F.B.)

Nema komentara.

Upišite komentar