Historijiski događaj u džematu Uhingen

Nakon više od godinu dana aktivnog i upornog rada  džemata Uhingen, ovaj džemat na čelu sa svojim Imamom bilježi znatne rezultate te se može pohvaliti sa nesvakidašnjm  događajem sa kojim se puno veći džemati nemogu pohvaliti. Naime, u subotu iza jacije-namaza 01.02.2014. uz veliko  prisustvo vjernika zvanično je Gojko Vrbanić primio Islam.

prelazak na islam

Ovo je bio dirljiv  trenutak  i velika sreća za sve prisutne vjernike, koji  nisu krili oduševljenje kao ni čudjenje Allahom ajetu-znaku, Allahovoj uputi i milosti, Koji je ovog roba počastio sa dinu-l-islamom.

Imam Edin ef. Mujagic je također  istaknuo svoje zadovoljsto  time što tragajući za džematlijama našim lijepim Bošnjacima Omerima, Mustafama, kojih ima velik broj na tom područiju a nažalost mali broj u džamiji, nije ni slutio da će naići na Gojka a kamoli biti jednim djelom sebeb ovom događaju, te je na kraju rekao da je počastvovan što se Gojko odlucio da nosi ime “Edin” koji je inspiraciju našao u značenju tog imena “vjera, religija, autoritet,”.

E.M.

prelazak na islam 1

prelazak na islam 2

Nema komentara.

Upišite komentar