Posjeta Reisu-l-uleme regiji Bayern (Bavarska)

München, 22.11.2013. god. – Tokom svoje radne posjete Njemačkoj reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović obišao je regiju Bayern. Odmah po slijetanju u četvrtak 22.11.2013. god. reisu-l-ulemu su na aerodromu dočekali muftija IZBNJ Pašo ef. Fetić, zatim članovi Mešihata IZBNJ Ermin Merdanovic i oblasni imam Bahrudin ef. Omeragić.

Nakon srdačne dobrodošlice, musafiri su se uputili ka obližnjem restoranu gdje ih je dočekao Izet ef. Bibić sa članovima i aktivistima džemata Fedžr. Poslije srdačnog razgovora sa Reisu-l-ulemom, musafiri su se uputili ka prostorijama džemata Fedžr. Džemat Fedžr je jedan od rijetkih džemata koji je uspio da kupi svoje prostorije bezkamatno i sada se radovi na njima polahko privode kraju, uvaženi musafiri na čelu sa Reisu-l-ulemom obišli su prostorije i u njima klanjali Jaciju namaz.

RIMG0121

Iste večeri reisu-l-ulema se sastao sa svim imamima i predsjednicima džemata sa regije Bayern. Tom prilikom su imami i predsjednici džemata regije Bayern imali  priliku da se više upoznaju sa najavom novog nacrta ustava IZ kao i sa radom Rijaseta. Imami i predsjednici su informisali uvaženog reisu-l-ulemu o trenutačnom stanju u džematima. Nakon završenog razgovora niko od prisutnih nije krio veliku radost što kako mnogi rekoše imamo” ovakvog Reisa” . Molimo Allaha da ga učvrsti i obilato nagradi.

I.B.

Nema komentara.

Upišite komentar