Bajramski prijem za predsjednike i imame oblasti Baden Würtemberg

Ulm, 21.10.2013.god. – U prostorijama IKC-a Ulm održan je tradicionalni bajramski prijem za predsjednike i imame oblasti Baden Würtemberg. Nakon učenja Kur'ana imama iz Karlsruhe-a Amel ef. Hadžića, izraze dobrodošlice uputili su Predsjednik IKC-a Nihad Smajić i Imam hfz. Asmir ef. Haskić. Glavni Imam B.W. prof. Enver ef. Pašalić poselamio je prisutne, prenoseći selame i od Predsjednika IZ- gospodina Edina Atlagića, Sabornika dr. Bernesa Alihodžića, Konzula BiH-e u Stuttgartu gospodina Daga Đumrukčića, Predsjednika Bosanskih dopunskih škola gospodina Harisa Halilovića, koji radi ranije preuzetih obaveza nisu se mogli odazvati ovom prijemu.

photo 2

Muftija Pašo ef. Fetić se obratio prisutnima, govoreći o aktivnostima koje su pred nama. Na prvom mjestu, prva službena posjeta Reis-ul-uleme mr. Husein ef. Kavazoviča našoj oblasti i šire, konkurs za izradu udžbenika za polaznike vjerske obuke, plan i program rada na vjerskoj obuci., ali je spomenuo i o uspješno realizovanim akcijama, kurbana, podjeli stipendija, besplatnom odlasku autobusom u BiH-u radi popisa stanovništva koji je financiran od strane Mešihata. Na kraju je proučena fatiha rahmetli Aliji Izetbegoviću povodom desetogodišnjice od preseljenja na ahiret, prvom Predsjedniku nezavisne i cjelovite Bosne i Hercegovine, i svim šehidima.

photo 1

Molimo Allaha da rahmetli Aliji Izetbegoviću i svim šehidima podari dženneti firdevs, a i domaćinu i organizatoru ovog bajramskog prijema, svaki hajr, i upiše u dobra djela. Amin.

Ibn Salih

photo 3

Nema komentara.

Upišite komentar