Podjeljeni bajramski paketići u Osnabrücku

U subotu 19.10.2013 prostorije IZB “Saraj-Bosna” su bile ispunjene veselim i razdraganim osmjesima dječice obradovane bajramskim paketićima. Ovu veselu priliku i zgodu krasio je, i bajramskoj atmosferi doprinijeo, veliki broj prisutnih roditelja, djedova i nena. Svečanost je otvorena selamom i riječima dobrodošlice predsjednika hadži Rasima Vuka i imama Ajdina Suljakovića, a odmah nakon toga uslijedila je podjela paketića popraćena aplauzima i smijehom. Kamere su zabilježile na slikama trenutke kada su naša djeca obradovana paketićima, koji su, kao dio samilosti i ljubavi prema našoj djeci, dio duha i smisla Sunneta našeg Poslanika a.s. koji bješe milostivan prema svima, a posebno prema djeci.

osn

Nakon podjele paketića pristupilo se klanjanju akšam namaza, a naša djeca su se odužila svojim roditeljima, djedovima i nenama tako što su im spremili prigodan program uz ilahije, recitacije i učenje Kurana. Sve je na kraju okrunjeno dovom u kojoj smo zamoli Svevišnjega da nas drži na putu ispravnome, i da nam pomogne da našu djecu odgojimo u normama islama, kako ih se ne bi zastidili i kako se oni nas ne bi zastidili na Dan Velikoga Suda. Po završetku programa prisutni su u prostoriji sale džemata večerali i zasladili se kulinarskim specijalitetima koje su nam, baš kao i uvijek, priredile naše sestre u islamu.

Molimo Allaha dž.š. da ukabuli naš trud, te nam da čistog nijeta i vjere da s ovom lijepom tradicijom nastavimo i očuvamo je, amin ja Rabbi.

Nema komentara.

Upišite komentar