Dokumentarni film: „Dnevnik jednog hadžije“

Ovih dana, dok milioni muslimana iz cijelog svijeta hrle ka Mekki, našem časnom i odabranom mjestu, s ciljem da obave petu islamsku dužnost, iz produkcije je izašao dokumentarni film „Dnevnik jednog hadžije“, autora Adisa Hasakovića a u izradi Media Content Management (MCM) iz Sarajeva. U filmu su na jedan emotivan način dokumentovani doživljaji, utisci i uspomene sa prošlogodišnjeg hadža te ga stoga toplo preporučujemo posjetiocima našeg portala. Dokumentarac koji vam predstavljamo bit će emitiran i na nekoliko bosanskohercegovačkih televizija, kao i na jednoj regionalnoj TV stanici.

Ovaj do sada jedinstveni projekat koji se istodobno emitira na nekoliko TV kuća, bit će za sada prikazan na MTV Igman, HAYAT plus, NTV IC Kakanj, TV Visoko i RTV Novi Pazar, ali i na društvenim mrežama.

“Na nagovor prijatelja, vodio sam dnevnik sa hadža kog sam obavio prošle godine. Prvobitna zamisao je bila da se uradi jedna knjiga o hadžu, međutim, nakon što sam “Dnevnik jednog hadžije” priveo kraju, shvatio sam da se radi zapravo o nekoj vrsti eseja, koji viiše liči na scenarij za film, nego štivo za knjigu. Nakon jednog javnog čitanja “Dnevnika” i reakcija ljudi koji su ga slušali, palo mi je na pamet da produciramo film. Zahvaljujem se ovom prilikom Uredu za hadž IZ BiH, udruženju hadžija Zulhulejfa iz Novog Sarajeva koji su nam ustupili dobar dio autentičnih snimaka sa hadža prošle godine, kompaniji Vispak, kao i Monting GmbH iz Njemačke, ali i cijeloj ekipi koja je radila na ovom projektu. Svi oni su omogućili zajedno sa mnom, da se ovaj film može distribuirati i besplatno emitirati na tv stanicama, portalima i na socijalnim mrežama. Ovo je potpuno lični doživljaj hadža i namjera mi je da ga podjelim sa što više ljudi”, riječi su Hasakovića.

“Dnevnik jednog hadžije najprije će biti emitiran na MTV Igman 13. oktobra (nedjelja) u 23 sata, a potom i u ponedjeljak u 18 i 30. Na programu Hayat plus film će biti emitiran na Bajram (utorak ) u 12,00 i u 23,00, u okviru Bajramskog programa. Istog dana na NTV IC Kakanj film će se emitirati u 10 sati. Na RTV Novi Pazar film se emituje od 15. do 19 oktobra, dok će  TV Visoko film emitirati u srijedu u 21 sat, kada će prije samog prikazivanja filma biti upriličen razgovor sa autorom.

YouTube Preview Image

Nema komentara.

Upišite komentar