Saopštenje Ureda za hadž i umru

KabaI pored velikih problema sa kojim smo se susreli  zbog odluke ministarstva za hadž Saudijske Arabije da samnji broj hadzija za 20%, Ured za hadž i umru je uspio obezbjediti mjesta za 71-og hadžiju koji će petu islamsku dužnost ove godine obaviti u organizaciji Islamske Zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Naše hadžije polaze 27.09.2013.g. a planirani povratak je 21.10.2013.

Glavni vodič našim hadžijama ove godine biće rukovodilac Ureda za hadž i umru, Izet ef. Bibić. Pored njega kao pomoćni vodič biće Mustafa ef. Hadžić koji ove godine na hadž ide u svom privatnom aranžmanu. Ured za hadž se zahvaljuje Mustafi ef. na njegovoj odlučnosti i želji da se stavi na raspolaganje i pomogne našim hadžijama na terenu.

Također  izražavamo svoje veliko žaljenje zbog velikog broja naših džematlija koji ove godine zbog odluke ministarstva za hadz Saudijske Arabije nisu mogli dobit hadžijske vize. Svi oni koji su ostali ove godine, njih 64 će biti prvi na spisku sledeće godine ukoliko potvrede svoju želju za  odlaskom na hadž.

Molimo Allaha dž.š da naše hadžije živi i zdravi dođu do planiranih odredišta, da im Allaha primi hadž te da se čisti od grijeha vrate svojim familijama i zajednicima.

Izet ef. Bibić

Rukovodilac Ureda za hadž i umru

Nema komentara.

Upišite komentar