Muftija Fetić obišao gradilište novog Islamskog centra Bošnjaka u Mainzu

Mainz, 29. juli 2013. – Gradilište džamije Islamske zajednice Bošnjaka – džemat Mainz jučer je posjetio muftija Islamske zajednice Bošnjaka Njemačke (IZBNJ), Pašo ef. Fetić.

1006281_646696912007213_17654261_n

Muftiju su dočekali imam džemata u Mainzu Halil ef. Makić, Nusret Faković, predsjednik građevinskog odbora budućeg Islamskog centra, Ševal Spahić, podpredsjednik džemata u Mainzu, i Ševket Zukić, član Mešihata IZBNJ i građevinskog odbora.

Domaćini su muftiji Fetiću pokazali šta se do sada uradilo na pripremama za betoniranje temeljne ploče na kojoj će uskoro biti upriličena svečanost polaganja kamena temeljca za novi Islamski centar u ovom gradu.

Tokom susreta razgovarano je o ulozi i učešću IZBNJ u ovom projektu. Tokm prilikom istaknuto je da je ovo projekat cjelokupne Islamske zajednice, a koji je samo povjeren džematu Mainz kao realizatoru.

Muftija Fetić je istakao da je zadovoljan sa onim što je vidio, obećavši svoju pomoć i angažman u ovom projektu. On je naglasio da je ovo dobar primjer i za ostale džemate, kako se uz malo dobre volje može ostvariti dobra saradnja koja je na dobrobit svih nas koji živimo u Njemačkoj.

Nema komentara.

Upišite komentar