Mubarek mjesec Mubarek musafir u IZ-Bošnjaka Tuttlingen

Od 17. juna 2013. godine, na radost svih džematlija,vjernika i prijatelja Džemata Tuttlingen, zvanično je potpisan ugovor o kupovini džematskih prostorija na adresi Hinterm Bild 11, u kojima već 17 godina djeluje IZ Bošnjaka Tuttlingen(Islamische Gemeinschaft e. V. Tuttlingen.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mubarek mjesec Ramazan 1434 Hidžretske godine je prvi Ramazan koji vjernici Bošnjaci IZ Tuttlingen dočekuju u sopstvenim prostorijama.

Džematlije IZ Tuttlingen su radosnih srca dočekali ovaj Mubarek mjesec, a njihova srca je obradovao i Hfz. Husein ef. Čajlaković svojom posjetom 22.Jula 2013.

U organizaciji Džematskog Odbora IZ Tuttlingen organiziran je zajednički Iftar a poslije Akšam Namaza uvaženi Hafiz je održao predavanje prisutnim vjernicima iz Islamske svakodnevnice aktuelne za ovaj sadašnji vakat.

Predavanje se nastavilo i posle Teravih Namaza do kasno iza ponoči.

Uvaženi hfz. Husein ef.Čajlaković je svojom skromnošču, načinu komuniciranja a posebno načinu objašnjavanja Kur’ ana i Hadisa osvojio srca svih prisutnih.

Lica prisutnih su ne dvosmisleno pokazivala sreču i zadovoljstvo što su prisutni i što su u mogučnosti slušati uvaženog Hfz.Husejn ef. Čajlakovića.

Mubarek mjesec, Mubarek musafir – sasvim dovoljno da obraduje sve članove IZ Tuttlingen pa i one koji iz bilo kojih razloga nažalost nisu bili u mogučnosti prisustvovati ovom predavanju.

Nadamo se da je ovo tek prva posjeta uvaženog Hafiza našem Džematu i da čemo imati priliku biti ponovno domačini ovakvoj veličini i dragom gostu.

Uvaženi Hfz.Husejn ef. Čajlakoviću, zahvaljujemo Allahu dž.š. što Vas je uputio u naš Džemat

Hvala Vam, na predivnom i korisnom predavanju koje ste nam upriličili.

Hvala Vam, na ljudskosti i skromnosti s,kojim ste osvojili srca naših džematlija.

Hvala Vam, dragi naš Hafize na posjeti i uljepšavanju naših Mubarek Ramazanskih dana

Neka Vama i Vašoj familiji Milostivi Allah dž.š. podari još mnogo Mubarek Ramazana u zdravlju i rahatluku.

Neka Vas, naš Stvoritelj Allah.dž.š. ponovno uputi nama u posjetu da nam opet svojim prisustvom uljepšate našu džamiju i Mubarek dane.

Amin!

Foto i tekst Rizvan Rizvić

Nema komentara.

Upišite komentar