Obavještenje Ureda za hadž i umru IZBNJ

hadzNakon sve veće zainteresovanosti naših članova za hadž i odluke Ministarstva hadža Kraljevine Saudijske Arabije da na nivou cijelog svijeta smanji ovogodišnji broj hadžija za 20%, prinuđeni smo da usljed nedostatka hadžskih viza u Njemačkoj i mi kao i sve ostale organizacije uvedemo tzv. “Wartelistu“. Molimo sve buduće hadžije koji su izrazili želju da ove godine zijarete Bejtullah u okviru naše organizacije za razumijevanje trenutne situacije.

Isto tako na osnovu obavještenja ambasade Saudiske Arabije u Berlinu savjetujemo svim našim džematlijama da ove godine dobro povedu računa o upisu i davanju novca raznim fantomskim organizacija koje se prestavljaju kao organizatori hadža a nemaju nikakvu akreditaciju za organiziranja hadždža od strane Ministarstva za hadž Saudijske Arabije.

Nadamo se uz Božiju pomoć da ćemo uspjeti riješiti ovaj problem te da će Ministarstvo za hadž Saudijske Arabije imati vise sluha za muslimane koji žive u Evropi.

Zbog stalnih promjena koje dolaze iz Ministarstva za hadž Saudijske Arabije molimo vas da sva pitanje i eventualne prijave izvršite lično kod rukovodioca Ureda za hadž IZBNJ, Izet ef. Bibića na broj telefona: 0163 – 309 22 88.

Nema komentara.

Upišite komentar