Polaznici mekteba iz Ravensburga na manifestaciji o Muhammedu a.s.

Polaznici mekteba iz Bad Schussenrieda s Imamom na zajedničkoj manifestaciji, sjećanjem na rođenje Muhammed a.s, učestvujući zajedno sa susjednim turskim džematima osvjetlali obraz s ilahijama na Bosanskom i Turskom jeziku i izazvali posebne ovacije prisutnih.

DSC01619

Bad Schussenried jedan je od tri punkta džemata Ravensburg gdje vjersku obuku pohađa dvadesetak polaznika, a koji uz gradivo iz ilmihala, sufare, učenja Kur-ana, ilahija i recitacija zajedno s ostalim polaznicima učestvuju na bajramskim i mevludskim svečanostima koje organizuje tradicionalno džemat Ravensburg.

Da nemaju treme pokazali su to sa svojim Imamom, Enver ef. i taj aprilski dan osvježili ponosno pod zastavom BiH, s recitacijama i ilahijama, a Imam i obraćanjem na turskom jeziku. Posebno je čestitao konzul za vjerska pitanja dr. Bilal Dogan naglasivši da smo jedno bez obzira na jezik i teritorij.

A Imam Pašalić  je rekao: „Rabb naš je Allah, zajednička nam je vjera – Islam, isti nam je Poslanik Muhammed a.s,   knjiga ista za sve – Kur-an i imamo zajedničkog dedu Sultan Mehmed Fatiha – Allahu ekber.

Turska je majka Bosne. Neka vas Allah nagradi za sve što ste učinili tokom agresije na naš din i vatan naš, vjeru i domovinu našu Bosnu i Hercegovinu. Esselamu  alejkum…“

Ibn Salih

Nema komentara.

Upišite komentar