Svečani završetak vjerske pouke u Mannheimu

U nedjelju, 24. juna, u IKC “Bosna i Hercegovina” u Mannheimu, sa početkom u 12,00 sati održan je jedan nastavni sat iz vjeronauke uz prisustvo roditelja i džematlija. Počelo se sa učenjem stranica iz Kur'ani Kerima i dužih Kur'anskih sura grupe tinejdžerskog uzrasta koju vodi mualima Suada Alešević, a potom su mlađi, koje vodi imam – mualim Ishak Alešević, oni od predškolskog uzrasta pa do trinaestogodišnjaka, odgovarali na pitanja iz propisa vjere i učili sure. Završilo se sa spletom ilahija i kasida.

Na kraju, prije prigodne dove, imam i mualima, u ukupno deset minuta obraćanja zahvalili su se roditeljima i njihovoj djeci koja su redovitim pohađanjem postigli značajan rezultat i zamolili su roditelje i staratelje za i u buduće podršku mualimskom radu redovitim slanjem djece i brigom o njihovom vjerskom znanju, vjerskoj praksi, ali i islamskom ponašanju. Naglašeno je da u svom mualimskom angažmanu Suada h. Alešević nije niti i jedan nastavni sat bila izgubila premda je imala tokom prošle i ove nastavne godine zdravstvenih poteškoća i problema.

Roditelji su potom mualimi i imamu uručili cvijetni buket, i kuvertu u kojoj je uz novčani poklon bilo i pismo u kojem su bile i ove riječi “… Zahvalni smo što baš vas mi imamo, zahvalni smo za sve vaše upute, savjete i lijepe riječi. Ostanite kakvi jeste jer takvi ste najbolji!” što je potom izazvalo i suze-radosnice.

Roditelji su već pripremljene, ukusno upakovane poklone podijelili polaznicima vjeronauke,a zatim je napravljeno nekoliko zajedničkih fotografija za uspomenu. Potom je uslijedio i zajednički ručak. Uz obilje slanih i slatkih jela jedna torta bila je u obliku džamije sa tri munare, a druga sa cvijetnim motivima.

Poslije ručka i zajedničkog podnevskog namaza bio je posjet prekrasnom Luisen parku u kojem su slavljenici: roditelji, djeca i mualima ostali u dugom druženju, zabavi i igri.

I.A.

Nema komentara.

Upišite komentar