Mevlud u Wiesbadenu – Hfz. Husejn ef. Čajlaković

Foto1U subotu 2. Februara 2013 prostorije džamije u Wiesbadenu su bile ispunjene do posljednjeg mjesta. Procjene su da je bilo prisutno najmanje 350 džematlija. Bio je to godišnji Mevlud u povodu rođenja Resulullaha Muhammeda a.s. Džematlije Wiesbadena kao i druge džematalije iz Mainza, Frankfurta, Offenbacha, Darmstadta, Hanaua te Bonna i Kölna imali su nesvakidašnju priliku uživati u programu posvećenom našem Resulullahu. Fahrudin ef. Džinić, imam domaćin te imami Izet ef. Bašić i Ahmed ef. Kajošević, te omladinski hor Džemata Wiesbaden Hor Ašik kao i posebni gost Hfz. Hesejn ef. Čajlaković izmamili su suze iz očiju prisutnih i osvježili sjećanja na Resulullaha koji je milost i hedija čovječanstvu i mjerilo iskrene ljubavi.

Ljepota i osjećaji izrečeni od strane nekih džematlija poslije ovog druženja iznova nam potvrđuju našu ljubav prema Resulullahu. Dokaz da nas dragi Allah voli i da mi volimo našeg Resula jeste blagodat poklonjena od Allaha da njega spominjemo i salavat donosima.

Obraćanje Hfz. Čajlakovića bilo je pravo osvježenje za prisutne džematlije sa porukama da je ljubav naša najzdravija hrana, međusobno razumjevanje i suradnja potvrda slijeđenja Sunneta Resulullaha, te razumjevanje naše uloge u životu na ovome svijetu olakšanje na putu do vječnog zadovoljstva.

Vrijedne džematlije iz Wiesbadena su se pobrinuli za mevludsku večeru i šerbe te druženje koje je nastavljeno nakon programa.
Uz želju da se ovakva druženja dešavaju što češće, upućujemo iskrenu molbu svim džematima i njihovim predstavnicima, imamima i džematskim odborima da u budućnosti više međusobno koordiniramo i zajedno planiramo naša zajednička druženja.

Džemat Wiesbaden

Nema komentara.

Upišite komentar