Tebi, Ja Resule u Minhenu

01U povodu 12 Rebiul Ewela dana rodjenja Poslanika s.a.w.s, islamska zajednica Dzemat Fedzr organizirala je veoma bogat program. Dzamiske prostorije su bile premale da prime sve one koji su zeleli da ove Mubarek momente provedu sjecajuci se Poslanika s.a.w.s. Nazalost veliki broj nasih dzematlija zbog malog prostora morao se vratit i ovom prilikom molimo Allaha dz.s da ih obilato nagradi te insallah da uskoro udjemo u nasim vecim prostorijama. Skup je otvoren ucenjem Kur ana koje je zapoceo polaznik Skole Kur ana casnog u Minhenu Asmir Hot, zatim je Izet ef Bibic poselamio musafire, imame Bahrudina ef. Omeragica( Dzemat Augzburg ), Mirza ef. Dzafic( Dzemat Tevhid) Davud ef( Dzemat Kustajn) kao i mnogobrojne dzematlije. Skupu se obratio Mirza ef. Dzafic koji je tokom obracanja naglasio vaznost ljubavi spram Poslaniku s.a.w.s.

Nakon obracanja Mirza ef., ucesce u program su sa svojim milozvucnim glasovima uzeli clanovi hora Fedzr. Nakon izvedbe ilahija dzematlije je poselamio glavni imam za regiju Bayern Bahrudin ef. Omeragic koji se u svom obracanju osvrnuo na vaznost slijedjenja Poslanika s.a.w.s. Mirza livakovic je svojim melodicnim glasom porucio jedan dijo Mevluda. Zatim je Izet ef. Bibic u svom jako emotivnom predavanju govorio o osobinama Poslanika s.a.w.s. Dovu jena kraju proucio Saban ef iz Makedonije koji je boravio u posjeti Albanskom dzematu.

Nakon programa druzenje se nastavilo do duboko u noc.

Molimo Allaha dz.s da obilatom nagradom nagradi sve one koji su svojim pridsustvom uprilicili ovaj Mubarek skup kao i one koji su se nazalost zbog nedovoljno velikog dzamiskog prostora morali vratit.

Media Fedzr

Nema komentara.

Upišite komentar