U IKC “El-Hidaje” održan seminar za imame i muallime

U subotu 24.11.2012.g., u Islamskom Kulturnom Centru „El-Hidaje“ u Münchenu održan je jednodnevni seminar za imame i muallime ovog džemata, pod nazivom „Pedagoška raznolikost u metodologiji rada“.

hidaje-seminar

Cilj ovog seminara bio je, kroz edukativna predavanja, upoznati imame i muallime sa različitim pedagoškim metodama rada i time postići još bolju i kvalitetniju mektebsku nastavu.

Referent seminara, kojeg je ujedno vodila i pripremila, bila je mr. pedagogije Sabina Smajić, absolvent LMU. Ona je ujedno i pedagoški savjetnik Nastavničkog vijeća.

Muallimi su kroz edukativne radionice (workshops) iskazali svoje znanje i kreativnost u radu sa mektebskim polaznicima u skladu sa njihovim uzrastom i znanjem, i ujedno su kroz razgovore i diskusije razmijenili svoja iskustva stečena sa djecom/omladinom koji pohađaju mektebsku nastavu.

hidaje2seminar

Učesnici ovog seminara bili su muallimi: Nusret ef. Hodžić, Admir Ramić, Fatima Hamzić, Besima Imamović, Monika Džinić i Emina Hodžić. Imam i muallim Abdulvehab ef. Vehabović iz poslovnih razloga nije mogao prisustvovati seminaru.

Fahrudin Bradarić

Nema komentara.

Upišite komentar