Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj

Mainz, 23.10.2021. godina – danas je u Mainzu održana konstituirajuća sjednica Skupštine Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Na početku se prisutnim članovima Skupštine putem video zapisa obratio Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Dr. Husein ef. Kavazović. Ovim putem Reisu-l-ulema poželio je uspješan rad ovom tijelu.

Sjednicom je predsjedavo predsjednik Skupštine g. Edin Atlagić. Konstituirajuća sjednica je okupila veliki broj i novih lica koje u naredne četiri godine očekuju novi izazovi u radu. Predloženi obimni dnevni red sadržavao je važne tačke. Između ostalog izdavajamo: usvajanje Izvještaja o radu Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj; biranje novoga rukovodstva Skupštine IZBNj; usvajanje predloženih izmjena Statuta i Izbornih pravila IZBNj. Na temelju ovih akata će biti sprovedeni predstojeći izbori na srednjem i saveznom nivou. Pomenute tačke sa sobom su nosile plodonosnu razmjenu mišljenja i stavova. Predstojeći izbori u Zajednici  su svakako najveći zadatak koji stoji pred novoizabranim rukovodstvom Skupštine kao i Izvršnog odbora. Na mjesto predsjednika Skupštine članovi ovog tijela ponovo su ukazali povjerene g. Edinu Atlagiću iz džemata Ulm, za potpredsjednika izabran je član Skupštine iz džemata Mühlheim a. d. Ruhr Hfz. Sabahudin ef. Skejić, a na mjesto sekretara članovi Skupštine povjerenje su dali Amelu Aganoviću iz džemata Regensburg.

Sjednici je na poziv rukovodstva Zajednice prisustvovala i visoka delegacija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na čelu sa zamjenikom Reisu-l-uleme Prof. Dr. Enesom Ljevakovićem.

Uz nadu i vjeru da će rezultati današnjeg zasjedanja polučiti najbolje rezultate Islamskoj zajednici Bošnjaka u Njemačkoj novoizabranom rukovodstvu Skupštine želimo puno uspjeha u radu.

Nema komentara.

Upišite komentar