Formiran prvi bošnjački džemat u Landshutu

Minhen, 10.02.2021. – Uz podršku glavnog imama Medžlisa Bayern Izet-ef. Bibića, u bavarskom gradu Landshutu, udaljenom 100 kilometara od Minhena, formiran je prvi bošnjački džemat, saopćeno je iz Medžlisa Bayern.

Vrijedni Bošnjaci, predvođeni Mufid-ef. Isićem, nakon što su obišli oko 60 bošnjačkih porodica i dobili pismenu saglasnost i podršku, formalno su krenuli u pravnu registraciju prvog bošnjačkog džemata u ovom gradu, koji će okupljati naše ljude čuvajući im vjeru, kulturu i tradiciju.

– Nakon više online sastanaka i ličnog sureta, naša želja da u ovom gradu formiramo prvi bošnjački džemat se ostvarila. Džemat Nur biće svjetlo ovog prelijepog gradića i brana u očuvanju naše vjere, kulture i tradicije u Landshutu – kazao je Izet ef. Bibić, koji je uputio čestitke vrijednim aktivistima i ljudima koji su ponijeli ovaj emanet.

Predsjednik džemata je Ermin Alagić, a trenutno se traže prostorije kako bi se krenulo sa realizacijom vjerskih aktivnosti.

Džemat Nur iz Landshuta je pokrenuo i svoju Facebook stranicu, gdje se Bošnjaci mogu više informirati o predstojećim aktivnostima ovog džemata.

Nema komentara.

Upišite komentar