Centralna mevludska svečanost u Bayernu

U povodu rođenja Muhammeda a.s. Medžlis Bayern organizirao je tradicionalni mevludski program kojeg su izveli imami i članovi hora Beyan. Mevludska svečanost upriličena je u džematu Nirnberg kod vrijednog imama Hamid ef. Pintola i čestitih članova džematskog odbora kojeg predvodi predsjednik Almir Dizdarević.
Na početku skupa Hamid ef.Pintol je u svojstvu domaćina izrazio riječi tople dobrodošlice prisutnima a onda su članovi hora Beyan svojim milozvučnim glasovima krenuli s izvedbom programa. Predavanje o Poslaniku s.a.w.s. održao je Mirza ef.Džafić. Mirza ef. je u veoma nadahnutom predavanju govorio o vrijednostima Poslanika s.a.w.s. i njegovom značaju za cjelokupan zemaljski rod.
Nakon Mirza ef.,skupu se u veoma emotivnom govoru obratio glavni imam Medžlisa Izet ef.Bibić a dovu na kraju programa  proučio je Muamer ef.Ćatić. Zbog pandemije koronavirusa nismo bili u prilici primit sve one ljude koji su željeli prisustvovati ovom skupu, zato smo ponudili mogućnost direktnog praćenja cjelokupnog programa putem društvenih mreža.
N.N. Medžlis Bayern

Nema komentara.

Upišite komentar