Održana sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj

Wiesbaden, 13.10.2020. godine – Dana 10.10.2020. godine u prostorijama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj u Wiesbadenu održana je sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj. Pored članova Izvršnog odbora, sjednici je prisustvovalo i rukovodstvo Skupštine IZBNj. Sjednica je održana pod predsjedavanjem potpredsjednika Izvršnog odbora Hamid ef. Pintola.

Na sjednici je razmatrano i usvojeno više dokumenata i prijedloga, među kojima je i dokument „Načela i principi – Njemačka 2030“ koji je upućen na adresu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Razmatran je i dopis rukovodstva Skupštine dostavljen Izvršnom odboru IZBNj, koji se ticao Izbornog procesa za izbor najviših organa unutar Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Nadalje se razgovaralo o mogućnostima administrativnog sjedišta IZBNj. Izvršni odbor IZBNj će na narednom zasjedanju Skupštine, članovima ovog najvišeg zakonodavnog tijela iznjeti određene prijedloge.

Donesene su i odluke o sprovođenju sergije na području Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj za pomoć u realizaciji kupovine vakufskih objekata u džematima IGBD – Bremen i BKC Frankfurt.

Također su razmatrani određeni prijedlozi u vezi obilježavanja jubileja Fonda Gazi Husrev-beg, koji već 20 godina vrlo uspješno djeluje na prostoru Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Na sjednici je također donesen zaključak o pokretanju kampanje da se u organe Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj podstakne uključivanje žena, ravnopravnih članica Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Razmatrana su i usvojena pitanja radno-pravnih statusa uposlenika Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Ured za odnose sa javnošću IZBNj

Nema komentara.

Upišite komentar