Čelnici grada posjetili džemat BKC Offenbach

Bosanski kulturni centar iz njemačkog grada Offenbach, zasigurno je jedan od najstarijih u Njemačkoj i sa tradicijom koja svih tih godina postajanja i rada gaji i promovira sve ono najbolje što je vezano za BiH.


U okviru ovog centra djeluje i jedan od aktivnijih džemata u Njemačkoj, a njihov rad, njihovo poštovanje prema državi u kojoj djeluju i rade, primijetili su i priznali i predstavnici grada Offenbacha sa kojima taj džemat ima već godinama odličnu saradnju.

Tako u ove predramazanske dane prostorije kluba posjetili su predstavnici grada Ofenbaha Sabine Gross, Simone Lechner, Luiđi Massala i Rauf Abdulkader koji je došao ispred Savjetodavnog odbora za strance. Svi oni bili su lijepo ugošteni od strane domaćina u BKC Offenbach. Dočekali su ih predsjednik Elvedin Bilić, Ismet Velagić, Fadil Junuzović, Kasema Kamberi, Amina Hadžiavdić, Selma Bevab, Hadžija Velagić, Sebila Plančić… Razgovaralo se o aktivnostima kluba i džemata i planovima za budućnost, kao i o nastavku zajedničke saradnje kako sa gradom isto tako i sa ostalim predstavnicima naroda i narodnosti koji žive i rade u Ofenbahu. BKC Offenbach poznat je po tome da dva puta godišnje organiziraju Malonogometni turnir na kojem se prijavi više desatak ekipa, pa je i to veoma dobro podržano od strane grada.

Gosti su upoznati o narednim aktivnostima, posebno o predstojećem mjesecu Ramazana, a uvijek i svake godine BKC Offenbach organizira iftar na koji budu pozvani predstavnici grada i policije iz Ofenbaha. Bilo je riječi i o džematskom horu kojeg sačinjavaju najmlađi članovi  centra i džemata, a prvi koji im je pružio novčanu pomoć bio je bh. biznismen Fadil Junuzović. Gosti su tokom posjete pili pravu bosansku kahvu i jeli domaće kolače. Na kraju posjete Ismet Velagić i Elvedin Bilić  gostima su uručili poklone tačnije knjige koje govore o ljepotama i tradiciji BiH.

(Hayat / Foto: Ekspanzija)

Nema komentara.

Upišite komentar