Trostruka svečanost u džematu Hidaje

Nedjelja, 31.3.2019. godine, je dan koji je obilježio trostruku svečanost u džematu Hidaje. Pored održavanja kolektivnog roditeljskog sastanka, kome je prisustvovao veliki broj roditelja, izvršena je dodjela nagrada i priznanja za najbolji rad na temu o Poslaniku a.s. Prije nekoliko dana džemat je na prijedlog NV objavio Konkurs za najbolji literarni rad na temu o Poslaniku a.s. Na adresu džemata pristigao je veliki broj radova. Svi radovi su imali svoju poruku, bili su dobri, ali ipak jedan je proglašen najboljim. Rad koji je osvojio prvo mjesto je rad Nahle Bećak, polaznice šestog razreda mekteba Hidaje. Tim povodom svim učenicima dodijeljena su priznanja i nagrade a posebno priznanje je uručeno za rad koji je osvojio prvo mjesto.

Na ovoj svečanosti predstavljeni su kandidati koji su uzeli učešće na regionalnom mektebskom takmičenju iz džemata Hidaje, te koji će mekteb Hidaje predstavljati na mektebskom takmičenju na saveznom nivou koje će se održati u subotu 06.4.2019. godine. Svim takmičarima uručene su nagrade. Priznanja i nagrade uručili su predsjednik džemata Fahrudin Bradarić, te imami džemata Hidaje Nusret-ef. Hodžić i Abdulvehab-ef. Vehabović.

Ovu svečanost uljepšali su polaznici mektebske nastave drugog i trećeg razreda mekteba Hidaje učenjem Kur'ana, recitacijama, citiranjem hadisa o važnosti znanja i poštivanju roditelja.

Na kraju programa muallimi su održali kolektivni roditeljski sastanak, gdje su predstavili rad mekteba, te se zahvalili roditeljima na ukazanom povjerenju i saradnji na polju mektebske nastave.

U ime NV zaključke sa sastanka održanog istog dana prije održavanja kolektivnog roditeljskog sastanka, a tiču se izvođenja nastave tokom mjeseca ramazana, iznio je koordinator NV mr.sc Damir-ef. Babajić, koji se u ime tima muallima još jednom zahvalio roditeljima i džematu na nesebičnoj pomoći na polju mektebske nastave.

D.B.

Nema komentara.

Upišite komentar