Održana skupština Medžlisa München IZBNJ

Minhen, 24. marta 2019. godine u džematu Fedžr, Minhen, održana je redovna Skupština Medžlisa IZ-e Bajern. Na skupštini su prisustvovali delegati iz džemata Medžlisa Bajern, a sjednicu  je vodio Mirza Džafić, predsjedavajući Skupštine Medžlisa IZ-e Bajern i predsjednik IO Medžlisa Bajern. Pored džematskih zastupnika skupštinu su svojim prisustvom uveličali imami sa područja Medžlisa IZ Bajern.

Na početku je, imam džemata Hidaje Nusret ef. Hodžić, otvorio skupštinu učeći  ašere, a zatim je predsjednik IO medzlisa München, Mirza Džafić,  zahvalio svima koji su se odazvali i koji će uzeti učešća u radu skupštine. Nakon verifikacije svih prisutnih članova i prebrojavanja prisutnih ustanovljeno je da skupština ima kvorum i da se može održati skupština, predložen je dnevni red koji je jednoglasno usvojen, te se prešlo na radni dio.

Na Skupštini su predstavljeni svi izvještaji koji su jednoglasnom odlukom  i usvojeni. U izvještajnoj godini ovaj Medžlis bilježi izvanredne rezultate, pogotovo kada je riječ o radu svih džemata u ovom Medžlisu. Poseban akcenat dat je na zajedničke projekte koje realiziraju svi džemati na području Medžlisa Bajern, te o novim projektima na području ovog Medžlisa. Izet-ef. Bibić, glavni imam Medžlisa, ovom prilikom obratio se prisutnima te ukazao na brojne aktivnosti u ovom Medžlisu i posebno zahvalio svim džematlijama iz svih džemata, na svesrdnoj pomoći te ukazujući na brojne rezultate postignute u proteklom periodu i zahvalio svim aktivistima na radu.  U nastavku Skupštine podneseni su izvještaji iz resora koji djeluju pri Medžlisu Bajern: koordinacija za rad sa mladima, koordinacija za humanitarni rad, te koordinacija za brak i porodicu, ženski sektor. Nusret-ef. Hodžić, koordinator za rad sa mladima, podnio je izvještaj o aktivnostima koje su se realizirale u okviru ovog sektora, Izet-ef je u ime koordinatora Ermina Merdanića podnio izvještaj za humanitarne aktivnosti, dok je Merjem Omeragić, koordinator za brak i porodicu, ženski aktivizam, podnijela izvještaj o radu pomenutog sektora. Svi izvještaji su na posljetku usvojeni bez posebnih primjedbi na predočeno. U protekloj godini Medžlis IZ Bajern uspješno je poslovao u svim segmentima rada, počevši od vjersko prosvjetnih aktivnosti u džematima kroz  različite vjerske, edukativne, odgojne i kulturne programe koji su se odvijali prema godišnjem planu, ukazanim potrebama i kalendarom Islamske zajednice. Medžlis IZ Bajern aktivno je sudjelovao u realizaciji brojnih kulturnih manifestacija na nivou grada kao i šire. Uslijedilo je iznošenje planiranih financijskih prihoda i rashoda u već tekućoj 2019. kalendarskoj godini. Na kraju je usvojen budžet za rad medžlisa u 2019 godini.

U trosatnoj konstruktivnoj raspravi delegata i gostiju skupštine zaključeno je da  Izvršni odbor Medžlisa Bajern nastavi sa realizacijom planiranih projekata u oblasti infrastrukture, očuvanja i unaprjeđenja vakufske imovine, poboljšanju uvjeta rada za mlade i cjelovitijoj organizaciji džemata i džematskih aktivnosti, uključujući svih 12 džemata, te zajedničkim projektima od važnosti za Medžlis.  Skupština je započela klanjanjem ikindije-namaza, a okončana je jacija-namazom. Za ugodan ambijent i poslastice kojima su počašćeni članovi skupštine zaslužni su čelnici Medžlisa i džemata Fedžr. Neka ih Uzvišeni Allah dž.š. obilato nagradi!

Nema komentara.

Upišite komentar