Održano regionalno mektebsko takmičenje Medžlisa NRW-Düsseldorf

Danas (Nedelja 17.03.) je u džematu C. Rauxel za Medžils Düsseldorf – regija NRW, održano redovno regionalno mektebsko takmičenja polaznika mektebske nastave za naš Medžlis.

Na takmičenju je učestvovalo 11 džemata naše regije sa ukupno 29 polaznika. Oni su se takmičili u disciplini Test 1 i 2 i učenju Kur ana, mlađi takmičari do 12 i stariji uzrast do 16 godina. Takmičenje je otvorio glavni imam regije Nedžad ef. Nuhić, koji je poselamio imame, roditelje i takmičare, ukazao na važnost samog održavanja takmičenja i učesnicima zaželio uspjeh.

U jednoj prostoriji su takmičari ispunjavali test, a u džamijskom prostoru je komisija u sastavu: hafiz Sabahudin ef. Skejić (predsjednik), Mustafa ef. Klanco (član) i Salko ef. Tozo (član) pratila i tok takmičenja u disciplini Kiraet za manji i veći uzrast.

Poslije pregleda rezultata izvršena je prozivka i uručivanje diploma svim učesnicima. Zatim je uslijedilo i proglašenje pobjednika za sve discipline takmičenja.

U disciplini  TEST  I prva tri mjesta su zauzeli:

 1. BIBIĆ ŠEJLA džemat WITTEN
 2. SADIĆ HARUN džemat HAMM
 3. BEŠIR AJDIN džemat K. LINTFORT

U disciplini  TEST  II  prva tri mjesta su zauzeli:

 1. KULUŠIĆ ATIF džemat SIEGEN
 2. KURTAGIĆ ALMINA džemat DÜSSELDORF
 3. LJEVAKOVIĆ ANES džemat WITTEN
 4. ČOKIĆ SADŽIDA džemat DORTMUND

U disciplini  KIRAET I  prva tri mjesta su zauzeli:

 1. BIBIĆ MEJREM džemat WITTEN
 2. ČOKIĆ SADŽID džemat DORTMUND
 3. HUSEJINOVIĆ KANITA džemat VELBERT
 4. MEŠANOVIĆ AMER džemat SIEGEN

U disciplini  KIRAET  II  prva tri mjesta su zauzeli:

 1. DELIĆ TARIK džemat SIEGEN
 2. OSMIĆ ABDULLAH džemat KÖLN
 3. KURTAGIĆ ALMINA džemat DÜSSELDORF

Takmičari koji su osvojili prva tri mjesta dobili su diplome i novčane nagrade i pravo učešća na saveznom takmičenju.  Ono što je zanimljivo jeste dioba prvog mjesta u testu II, gdje imamo dva takmičara sa istim brojem bodova i u Kiratetu I dva su polaznika osvojila treće mjesto. Komisija je donijela odluku da svi ovi takmičari trebaju ići na savezno takmičenje.

Džemat C. Rauxel je za roditelje i sve učesnike u takmičenju je pripremio zajednički ručak.

Pokrovitelj čitavog takmičenja je bio Mešihat IZ Bošnjaka u Njemačkoj.

Tehničku pripremu i provođenje takmičenja je uradio Ruvejd ef. Jahić koordinator za mektebsku nastavu u saradnji sa V.P. referentom u mešihatu Mehmed ef. Jakubovićem i glavnim imamo za NRW Nedžad ef. Nuhićem.

Ruvejd Jahić

Nema komentara.

Upišite komentar