Radna posjeta Muftije i predsjednika Mešihata džematu Köln

Na inicijativu džematskog odbora Bosanske islamske kulturne zajednice „Gazi Husrevbeg“ e.V. Köln u petak navečer 08.06.2012. godine, održan je radni sastanak sa uvaženim muftijom Pašom ef. Fetićem, predsjednikom Mešihata IZ-e Bošnjaka u Njemačkoj Edinom Altagićem i glavnim imamom Medžlisa NRW-a Mehmed ef. Jakubovićem.

Poslije kratkog međusobnog upoznavanja predsjednik džematskog odbora Hasan Gutić je upoznao goste o historijatu džemata, njegovom razvoju i projektima koji su realizovani i koji su kratkoročno i dugoročno planirani. Zatim je imam Mustafa ef. Hadžić upoznao cijenjene goste o vjerskim aktivnostima koje se sprovode u prostorijama Centra.

Predsjednik Mešihata je u kratkim crtama napravio presjek aktivnosti koje je Mešihata u periodu njegova angažmana kao predsjednika sproveo i naveo nekoliko važnih aspekata u načinu rada koji zasigurno mogu doprinijeti boljitku Zajednice. Uvaženi muftija Pašo ef. Fetić se u svome izlaganju osvrnuo na potrebu prevazilaženja ranijih nesuglasica u cilju jačanja Zajednice i boljeg funcionisanja njenih organa. Poseban akcent je dao na potrebu aktivnog učešća svih džemata u predstojećim ramazanskim aktivnosti i akcijama: stipendiranje siromašnih učenika i studenata, prikupljanja sredstava zekata i sadekatul fitra, kurbani i sve preostale akcije koje inicira Mešihat. Poslije trosatne diskusije istaknuto je obostrano zadovoljstvo što je došlo do realizacije ovog sastanka, te da će zasigurno ovakve posjete i transparentnost u radu doprinijeti vraćanju međusobnog povjerenja, aktivnijem učešću džemata u svim aktivnostima i akcijama koje sprovodi Mešihat što će na kraju omogućiti dobru predspostavku da se na najbolji način odgovori svim potrebama i izazovima vremena i prostora u kome živimo i djelujemo.

Nema komentara.

Upišite komentar