BKC Frankfurt: Početak projekta „Budi ti, budi jedinstvena!“

U subotu 15.09.2018 je u BKC-Frankfurt počeo projekat „Budi ti, budi jedinstvena!“ namjenjen djevojčicama dobi 13 do 16 godina.

Cilj projekta je podrška djevojčicama / djevojkama na njihovom putu sazrijevanja, podsticanje na aktivan angažman u društvu, promovisanje vrijednosti obrazovanja, te izgradnja zdrave i odgovorne ličnosti i karaktera protkanog pozitivnim moralnim vrijednostima.

Prvi sastanak BKC-teama i zainterosvanih djevojčica bio je prilika da se zainteresovane djevojke obavjeste o plainranim aktivnostima i da se međusono upoznaju, iznesu svoja očekivanja i želje sa kojima su došle na ovo druženje.

Za program se prijavilo dvadeste i pet djevojčica. Sam broj prijavljenih, kao i njihove jasno iskazane i definisane želje i očekivanja su pokazatelji sa koliko radosti je ova ideja prihvaćena među omladinom koja živi u Frankfurtu i okolini.

BKC-team koji je koncipirao i koji će provesti ovaj edukativni program je dobio jasan signal  podrške, povjerenja i pozitivnih očekivanja koja imaju roditelji i djevojke, te nas zaista raduje prilika da smo svoj rad upotpunili sa još jednim inovativnim i uspješnim korakom kojima korača BKC-Frankfurt.

Projekat se organizuje u saradnji džemata BKC Frankfurt i ženske muslimanske organizacije Rahma e.V. Više informacija možete pronaći ovdje.

 

Nema komentara.

Upišite komentar