Bajramska čestitka

Kurban-bajram je prilika da ojačamo svoju vjeru i iskažemo zahvalnost Uzvišenom Allahu dž.š. na nimetima i blagodatima kojima nas je počastio. Oni koji su u Meki i na Arefatu, to će ućiniti obredima hadža, i tako krunisati svoju pripadnost ummetu Muhammeda a.s. Posebna radost ovog bajrama jeste što će veliki broj naših džematlija biti u mogućnosti da bajramske ibadete izvrši u svom zavičaju. Odlaskom na bajram namaz u džamiju, a nakon toga žrtvovanjem kurbana i obilaskom rodbine, prijatelja i komšeija mi jačamo naše zajedništvo, solidarnost i bliskost, oživljavajući tako praksu Allahovih Poslanika.

Draga braćo i sestre,
I ovog bajrama obratimo pažnju na bolesne, iznemogle i siromaššne, posebno one koje su u našem susjedstvu i ukažimo im pažnju i pomoć. Molim Plemenitog Gospodara da primi naše kurbana koje ćemo žrtvovati i druge ibadete, te da nam podari sreću i bereket u porodicama i imetku.
Svim članovima Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, džematskim aktivistima, imamima i predsjednicima džemata, članovima Mešihata i Sabora, kao i svim muslimanima i muslimankama čestitam nastupajuće Kurban-bajramske dane sa željom da ih provedmo u radosti i veslju sa svojim porodicama, rodbinom, komšijama i prijateljima.

Bajram šerif mubarek olsun!

Pašo Fetić muftija
Predsjednik Mešihata IZBNJ

Nema komentara.

Upišite komentar