Za svoj narod i za svoju zemlju – Prijavi se i glasaj

NAŠA DOMOVINA BOSNA I HERCEGOVINA, kao nikada ranije izložena je direktnim unutrašnjim i vanjskim političkim i lobističkim nasrtajima i blokadama, s ciljem destabilizacije političkih prilika, urušavanja poretka, njene dodatne ustavne i teritorijalne razgradnje.

Naša domovina Bosna i Hercegovina predstavlja se kao nemoguća i propala država, neuspjeli eksperiment zapadnih sila, čiji politički i praktični slom uskoro predstoji. Za agitatore ovih zabludjelih ideja, budućnost Bosne i Hercegovine je neizvjesna i ovisi o dobroj volji i međunarodnim političkim inicijativama.

Ovu zlonamjernu političku kampanju prati zaglušujuća medijska buka i okupacija javnog prostora, s ciljem revizionističkog krivotvorenja ratne prošlosti, izjednačavanja žrtve i agresora, otvorene diskreditacije nacionalnih, kulturnih i političkih institucija kod Bošnjaka, te inkriminiranje njihovih svjetovnih i duhovnih autoriteta.

Ove prilike dramatično su usložene nakon službene objave rezultata Popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini iz 2013. godine, što jasno potvrđuje da se ne radi tek o statističkom istraživanju, već o važnom aspektu političkog ustrojstva i evropske budućnosti Bosne i Hercegovine. Različite opstrukcije, odgode i politička sporenja u vezi s objavom rezultata Popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini, bili su tek uvod u postojeće političke blokade, nepodnošljivo otežan politički život Bošnjaka u manjem bh. entitetu, obilježen otvorenom diskriminacijom, negiranjem identiteta i bosanskog jezika, uskraćivanjem zapošljavanja i zastupljenosti u javnim institucijama, s ciljem raseljavanja Bošnjaka i njihove potpune političke i biološke eliminacije.

Ovaj udruženi sistematski udar na našu hiljadugodišnju opstojnost, pravo na naciju, vjeru i životni prostor čeka naš jasan i neodgodiv demokratski i politički odgovor! Historija nas uči da borba za svoj narod i za svoju zemlju ima svoju cijenu i na nebu i na zemlji, a da nema naroda kojem su poklonjeni opstojnost i sloboda. Da je iko u povijesti imao tako mnogo dušmana i mrzitelja, kao što ih je kroz vijekove imala Bosna, odavno se ne bi ni spominjao. Nama je sudbina očigledno namijenila drugačiju ulogu!

Svi Bošnjaci i dobronamjerni građani porijeklom iz Bosne i Hercegovine, obavezni su registrovati se i glasati na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini! Ova obaveza neodgodiva je i na najvišoj razini prioriteta za one s prebivalištem na teritoriji bh. entiteta RS!

To je izraz legitimne demokratske i političke borbe, čin najviše odgovornosti prema budućnosti svoje države i svog naroda, te častan pojedinačni doprinos na putu poništenja ili umanjenja posljedica genocida i agresija na Bosnu i Hercegovinu!

FLYER U PDF-FORMATU

Nema komentara.

Upišite komentar