Iftar i druženje žena u džematu Philippsburg

U petak, 08.06.2018. godine, u džematu Philippsburg upriličen je zajednički iftar i druženje žena. Gosti su bili Mr. Lejla Rahmanović i hafiza Adela Kazija sa džematlijkama džemata Gaggenau.

Efendinica džemata Philippsburg Sahiba Zahirović u uvodnoj riječi se zahvalila prisutnim na dolasku i predstavila gošće, nakon čega je Mr. Lejla Rahmanović prezentovala svoj projekat “Knjiga porijekla”. Ova mlada autorica je objasnila da je svoju knjigu, koja je štampana na bosanskom i njemačkom jeziku, posvetila muslimanskoj porodici, posebno mladim bračnim parovima, kako bi na jednom mjestu imali mogućnost da bilježe sve važne podatke: porijeklo, udaja i ženidba, šeriatsko i opštinsko vječanje, rođenje djece, akika i sl.

Hfz. Adela Kazija se obratila prisutnim ženama prigodnim ramazanskim predavanjem. Ona je u svom predavanju govorila o analizi ramazanskih aktivnosti, kroz deset tačaka. Svi prisutni su imali priliku steći uvid koliko su sami iskoristili ovaj mjesec u činjenju dobra, koliko su proveli u ibadetu i bili korisni članovi društva, kroz svoj angažman, kako u džematu tako i u okolini.

U opuštenoj atmosferi, program je nastavljen i nakon iftara, uz pitanja i odgovore, učenje ilahija i lijep muhabet.

Nakon teravije namaza, imam džemata, Zufer ef. Zahirović, zahvalio se gošćama i prisutnim džematlijkama, iz Philippsburga i Gaggenau, na dolasku i uspješnoj organizaciji ovog iftara, ističući važnost i potrebu ovakvih i sličnih manifestacija i međudžematskih posjeta i druženja.

Nema komentara.

Upišite komentar