Džemat BKC-Frankfurt objavio brošuru “Ramazanski vitamini za dušu”

Zahvalni smo Gospodaru, na još jednoj prilici da zajedno provedemo i doživimo najodabraniji mjesec u godini. Ramazan 2018 vidimo kao mogućnost, da i dalje uspješno „spajamo ljude i otvaramo horizonte“. Ovim ramazanom BKC-Frankfurt u svoj rad sa radošću dodaje još jednu stranicu na kojoj će se bilježiti naš zajednički uspjeh. Poklanjamo vam brošuru „Ramazanski vitamini za dušu“.

Brošura je novi i drugačiji pogled na ramazan, upustvo kako da ovaj posebni mjesec intenzivnije osjetimo i doživimo. Svjesni vremena, prostora ali i potreba u kojima živimo, cilj nam je: probuditi iskonsku potrebu za ljepotom koju u sebi nosimo, i podstaći nas da iskoristimo ovaj mjesec za vlastito duhovno uzdignuće.

Ramazan je prilika za sve nas da se povratimo samima sebi, da se približimo jedni drugima i da pohitamo putevima koji vode milostivom Gospodaru. Post u mjesecu ramazanu nije samo suho gladovanje, kao što se naša vizuelna percepcija ne svodi na crno-bijele prizore, već rezličite nijanse i boje daju ljepotu našim slikama, i ramazan je nepregledno more puno skrivenih bisera što se svakim pogledom iznova otkrivaju i doživljavaju. Stoga ova brošura ima za cilj podstaći nas da još efektivinije iz ramazanskog mora vadimo najdragocjenije dragulje za svoju dušu nudeći joj novu vitalnost i energiju. Kroz opis vitamina, način njihove upotrebe i djelovanja pronalazimo praktične savjete za jedan novi i drugačiji osječaj ramazana koji vodi osobnoj sreći i Allahovom dž.š. zadovoljstvu.

Toplo preporučujemo i pozivamo vas da što više koristite i „konzumirate“ „ramazanske vitamine“ bez bojazni od predoziranja.

Besplatno štampano izdanje brošure „Ramazanski vitamini za dušu“ možete preuzeti u BKC-Frankfurtu, a online verzija je dostupna na WEB-stranici, www.bkc-frankfurt.de, kao i na App aplikaciji BKC-Frankfurt, te na linku: http://www.bkc-frankfurt.de/wp-content/uploads/2018/05/ramazanska_brosura_bkc.pdf

Uz dovu Gospodaru da nam ovaj ramazan donese do sada nedoživljeno duhovno iskustvo i uzdignuće, da bude mjesec koji će očistiti naša tijela i duše i iz kojeg ćemo izaći bliži Njegovom zadovoljstvu i milosti.

Ramazan mubarek olsun želi vam vaš

BKC-Frankfurt

Nema komentara.

Upišite komentar