Mreža mladih džemata Köln organizovala veliki omladinski iftar

Mreža mladih džemata Köln u subotu 26.05.2018. organizovala je, već tradicionalni, omladinski iftar. Radi se o najvećem ramazanskom okupljanju bošnjačke omladine u Njemačkoj. Moto ovogodišnjeg iftara glasio je „Connecting people“ (povezuj ljude). Ovo je ujedno bio treći omladinski iftar na prostoru MIZ Düsseldorf u ovom Ramazanu.
 
 
Iftaru je prisustvovalo preko 400 omladinaca i omladinki od toga 50 izbjeglica koji su se na poziv omladine ovog džemata odazvali da zajedno sa bošnjačkom omladinom podijele radost iftara. Pored iftara omladina je mogla uživati u bogatom programu u kojem su učestvovali: Mustafa Khamees (egipatski imam i poznati učač Kur’ana), Tarek Baé (novinar islamskih novina) i Emir-ef. Imamović (student Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu). Druženje omladine potrajalo je do sehura, nakon ćega su zajedno obavili sabah-namaz.
 
Organizaciju iftara podržali su i Savezno ministarstvo za unutarnjih poslova Njemačke i Goethe Institut kroz projekat “Džamije pomažu izbjeglice”, u kojem Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj aktivno sudjeluje.
 
Potrebno je naglasiti da je Mreža mladih Köln fantastičan primjer onoga šta je bošnjačka omladina u SR Njemačkoj u mogućnosti pokrenuti. Bio je to očit primjer onoga ćime se Mreža mladih IZBNj promoviše, a to je “Mladi jesmo, ali snagu i volju imamo!”. Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj ponosna je na svoju omladinu koja je ovim putem pokazala šta je u mogućnosti mlada snaga uraditi.
 
 
 
 
 
 
 

Nema komentara.

Upišite komentar