Glavni imam medžlisa Minhen okupio predstavnike bošnjačkih udruženja u Bayernu

Na poziv glavnog imama regije Bayern Izet ef. Bibića sinoć su se za iftarskom sofrom okupili predstavnici džemata, bošnjačkih udruženja naše regije kao i predstavnici konzulata BiH predvođeni njenom ekselencijom gospođom Rusmirom Tihić Kadrić. Nakon pozdravnih riječi sekretara Medžlisa Mumina Salihovića zatim predsjednika Medžlisa Mirze ef. Džafica te konzula BiH u Minhenu gospođe Kadrić pridsutnima se obratio i domaćin iftara glavni imam Izet ef. Bibić.
 
 
U svom obraćanju efendija Bibić je spomenuo da institucija glavnog imama i medžlisa treba i mora da bude kišobran za sva bošnjačka udruženja, jer putevi naših djelovanja vode u jednom pravcu, a to je očuvanje vjere i naše bošnjačke tradicije i zato će naš medžlis svim svojim kapacitetom uvijek stajati na ispomoć našim čestitim i aktivnim udruženjima. Medžlis Bayern je ponos i može služiti kao model rada svim drugim zajednicama. Od samog početka osnivanja pa do danas nas krasi sloga i jedinstvo i zato nižemo iz dana u dan velike uspjehe na svim poljima djelovanja, bile su izmedju ostalog rijeci domaćina. Izet ef. je također iznio nekoliko narednih projekata koji su srdačno podržani od svih pridsutnih predstavnika. 
 
Hvala svima koji su se odazvali ovom pozivu kao i glavnom imamu Izet ef. Bibiću na inicijativu koja zaslužuje svaki respekt i pohvalu. 
 
Medžlis Bayern
 
 
 
 

Nema komentara.

Upišite komentar