Omladinski iftari – Aktivnosti Mreže mladih IZBNJ

Mreža mladih Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj nastavlja sa svojim aktivnostima i u najodabranijem mjesecu, mubarek ramazanu. Nakon drugog seminara Mreže mladih dijaspore koji je održan u Bosni i Hercegovini, korisnih radionica, izleta, upoznavanja sa raznim znamenitostima naše domovine i druženja sa predstavnicima Rijaseta Islamske zajednice, aktvnosti omladine se nastavljaju u našim džematima, kroz zajedničke iftare, mukabele i međusobna upoznavanja.

Ramazan je najbolja prilika da se omladina jednog i više okolnih džemata, pa čak i na nivou Medžlisa, susretnu na iftaru, prošire svoja poznansta i sklope nova prijateljstva, kao i da svojim idejama i planovima doprinesu boljitku naše Zajednice u Njemačkoj, pa i šire.

Prema podacima iz naših džemata, omladinski iftari se organizuju u ramazanu skoro u svakom džematu najmanje jednom, a u nekim džematima čak i više puta. Iftari se planiraju u konsultaciji sa okolnim džematima, kako bi omladina jedne regije imala priliku da svake put boravi u nekom drugom džematu i tako nastavlja kontinuitet druženja i upoznavanja, povezivanja mladih i uvezivanja džemata.

Mreza mladih će nastaviti svoje aktivnosti nakon mjeseca ramazana a ovo je ujedno poziv i svim našim mladićima i djevojkama da se pridruže Mreži mladih svog džemata, da se druže i planiraju aktivnosti u najodabranijem mjesecu ali i nakon njega.

Ramiz-ef. Kazija
član Mešihata IZBNj za rad i edukaciju sa omladinom

Nema komentara.

Upišite komentar