Održano regionalno mektebsko takmičenje za Medžlis Frankfurt

U nedjelju, 11. marta 2018. godine održano je regionalno mektebsko takmičenje za područje Medžlisa Frankfurt, a domaćin takmičenja je bio džemat BKC Frankfurt. Takmičenje je otvorio gl. imam mr. Amir ef. Meheljić koji je poselamio sve prisutne, a zatim pojasnio propozicije i tok takmičenja. Takmičarima je zaželio uspješan dan, rekavši kako su već ostvarili veliki uspjeh time što predstavljaju svoje džemate.

     Takmičenju je pristupio 31 takmičar, a takmičili su se u 5 disciplina: usmeno ispitivanje, test I, test II, Kur’an I i Kur’an II. Ovi takmičari dolaze iz sljedećih 10 džemata: BKC Frankfurt, BKC Offenbach, BKZ Darmstadt, IKC Frankfurt, IKC Saarbrücken, Hanau, Kassel, Mainz, Offenbach “Sandžak” i Wiesbaden.

       Nakon što su takmičari pokazali znanje, a komisija završila sa ocjenjivanjem i zbrajanjem bodova takmičari su ostvarili sljedeći plasman po kategorijama:

Usmeno ispitivanje (do 9 godina):

 1. Hamza Bubić –  BKZ Darmstadt,
 2. Imran Sadiković – Hanau i
 3. Halil Dacić – IKC Frankfurt.

Test 1. grupa (do 12 godina):

 1. Merjem Premtić – BKZ Darmstadt,
 2. Faruk Raščić – IKC Saarbucken i
 3. Emina Muminović – Kassel.

Test 2. grupa (do 16 godina):

 1. Azra Hamidović – BKZ Offenbach “Sandžak”,
 2. Anisa Ramičević – Wiesbaden i
 3. Merjem Hodžić – BKC Frankfurt.

Kiraet 1. grupa (do 12 godina):

 1. Sara Mujanović – BKC Offenbach,
 2. Ismail Makić – Mainz i
 3. Alija Hamidović – IKC Frankfurt.

Kiraet 2. grupa (do 16 godina):

 1. Muamer Mujanović – BKC Offenbach,
 2. Anisa Ramičević – Wiesbaden i
 3. Ahmed Alić – BKC Frankfurt.

       Na kraju su uručene novčane nagrade i diplome za prva tri mjesta u svim kategorijama, te diplome za učešće svim ostalim takmičarima. Riječi zahvale ispred Medžlisa su upućene domaćinu takmičenja džematu BKC Frankfurt koji se potrudio i osigurao potrebne uvjete da takmičenje protekne u najboljem redu. Neka Uzvišeni Allah nagradi sve imame i roditelje koji su podržali ovu značajnu aktivnost Mešihata islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj. Takmičarima želimo puno uspjeha na Saveznom takmičenju.

Nema komentara.

Upišite komentar