Hafiska dova hfz. Nedžadu ef. Ljajiću

U nedjelju 04.03.2018. godine upriličena je hafiska dova hfz. Nedžatu ef. Ljajiću u  džematu BK Sandžak Offenbach u Njemačkoj, čiji je on imam.

Hafiskoj dovi su prisustvovali  predsjednik Mešihata IZBNJ muftija Pašo ef. Fetić, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, muftija mostarski Salem ef. Dedović , direktor Škole Kur'ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić, veliki broj  imama i džematlija iz džemta IZBNJ.

Pored učenja Kur'ana časnog prisutnima su se obratili haf. Irfan ef. Malić predstavivši školu Kur'ana koja djeluje pri Mešihatu IZ u Srbiji  i o hfz. Nedžatu i istakao da je on primjer marljivog i ozbiljnog rada i upornosti, uzor mnogim imamima i ostalim vjernicima. Zatim su čestitke hafizu uputili glavni imami mr. Amir ef. Meheljić I Izet ef. Bibić kao i predsjednik džemata Smajo Iljazović izrazivši rados da se ovakva svečanost organizuje u njihovom džematu.

Muftija Fetić israzio je zadovoljstvo što Islamska uajednica Bošnjaka u Njemačkoj dobija još jednog hafiza imama, I naglasio da je ovo druga hafizska dova koja se organizuje u našim džematima. Čestitao je hafizu Nedžadu ef, njegovoj porodici i džematu, te ukazao na  važnost  učenja I proučevanja Kur'ana plemenitog. Muftija mostarski Dedić iskazao je radost da mu se ukazala prilika da prisustvuje hafiskoj dovi kolegi sa kojim je zajedno studirao na Azharu u Kairu. On je kratko upoznao prisutne sa aktivnostima I stanjem muslimana na području mostarskog muftijstva.

Muftija Dudić je uručio diplomu/hafiznamu hfz. Ljajiću, kao i plaketu zahvalnosti za doprinos hifzu i afirmaciji kur'anskih mudrosti i vrijednosti. Nakon toga se obratio prisutnima i naglasio značaj očuvanja Allahove riječi, između ostalog, kazavši: „Onaj ko čuva Kur’an, Allah njega čuva.“ Također je dodao da je ovo veliki značaj kako za Islamsku zajednicu Bošnjaka u Njemačkoj tako i za muslimane Sandžaka.

Hfz. Ljajić je pred Komisijom uspješno položio svoj hifz u periodu od 27.12.2017. do 09.01.2018. godine. Nedžat-efendija je svršenik Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, a nakon toga Univerziteta Al-Azhar u Kairu. Oženjen je i otac petoro djece.


Nema komentara.

Upišite komentar